tisdag 23 september 2014

Sagan om City gross

Nils har alltid varit den som handlar åt familjen och som tur är flyttade City Gross till Vivalla så nu behöver han inte gå hela vägen till Ica Maxi. City Gross ligger bara 1-2min från hans hem. Nils är en kille som är 16 år, som alla andra 16-åringar så tillbringar han sin tid åt att sitta framför datorn och skype:a med vänner. Nils tillbringade sin dag som vanligt framför datorn då ett samtal kom från en vän. Det var Lisa som ringde och han undrade varför hon ringer när hon är på sitt sommarjobb. Nils hörde på Lisas rösta att det var något på gång. Hon lät som om hon hade gråtit en massa. Hon kunde inte riktigt få ut orden, efter några sekunder av snyftande berättade hon att något hemskt hade hänt deras barndomsvän. Nils kunde inte tro att Amanda hade gått bort bara sådär. Lisa tog första bussen hem till Örebro för att kunna sova över hos Nils eftersom hennes föräldrar var bortresta.

Det var en sen kväll i början av juli och det fattades mjölk. Nils småsyskon brukar aldrig sova utan att dricka ett glas mjölk. Nils var inne i ett game och kunde inte lämna matchen för att han skulle kunna bli bannad från spelet upp till 1vecka så Nils ville köra klart sitt game, men City Gross stänger om 2 min. Lisa försöker få av honom datorn, men Nils ville inte lämna den för att han hade blivit varnad en gång tidigare för att ha lämnat en match. Tillslut så ställer sig Nils upp och är på väg ut, men då hör han ljudet av sina vänner i Skype där de ropade på honom för att de behövde hjälp med att förstöra fiendernas bas. Det är som en osynlig dragningskraft för Nils, men Lisa gjorde allt i sin makt för att få stopp på Nils. Då får hon syn på internetkabeln. Lisa slängde sig för att kunna dra ut kabeln ur uttaget för att kunna avbryta samtalet och stänga av spelet. Nils hade ingen chans att kunna gå tillbaka till matchen i tid så han gav upp.

Nils och Lisa hann till City Gross innan stängning och var på väg hem. Då fick de syn på grannens katt. Nils trodde att den vart utelåst så han ville ta med den hem. När Nils hade lyft upp katten så såg han att katten inte var sig själv, den såg ut att vara rädd. Lisa märkte att katten bara hade ett öga. Nils blev helt förskräckt och släppte katten. Vanligtvis så brukar katter landa på sina fötter, men den här katten landade på ryggen. Lisa sa till Nils att akta sig för katten för att den betedde sig väldigt konstigt. Hon sa att den var ett ”missfoster”. Då märkte Nils att katten blev påverkad av varje dumt ord Lisa sa. Katten blev större och klorna vart vassare. Bara efter några sekunder så blev katten 10 gånger större än sin tidigare storlek. Lisa och Nils kunde inte få ut ett ord. Det enda de tänkte på var hur i hela friden den kunde förvandla sig.

Nils drog i Lisas hand och försökte springa hem, medan Lisa fortfarande var i chocktillstånd. Men katten ville absolut inte låta de komma undan så lätt. Katten fick tag i Lisas fot och drog henne till sig. Lisa ville att Nils skulle fortsätta hem och hämta hjälp. Nils hade en plan, medan Lisa blev sönderriven så försökte Nils få katten att börja jaga honom. Katten jagade honom och Nils började kasta mjölk på katten för att han inte hade något att använda. Han hann inte så långt innan han blev fångad och skadad. Innan katten slog sitt sista slag så kom ägaren till katten och blåste i en visselpipa som fick katten att förvandlas tillbaka. Ägaren bad väldigt mycket om ursäkt och berättade att katten har en sjukdom som fick den att reagera väldigt lätt på saker. Nils och Lisa förstod det ganska snabbt, tog emot ursäkten och rörde sig hemåt.


När de hade kommit fram till huset så var de helt täckta av blod och kunde knappt gå. De knackade på dörren och Nils mamma kollade ut genom kikhålet och såg 2 ungdomar som var helt täckta av blod och hon blev helt förskräckt. Hon visste inte vilka det var. Innan hon ringde polisen så sa Nils att det var han, men hon trodde inte på det så Nils var tvungen att säga något som bara han och hans mamma visste om. Då sa han ”kommer du ihåg armbandet du gav mig och som jag gav Amanda innan hon gick bort?” Nils mamma slängde upp dörren och var helt tårögd. De förklarade vad som hade hänt och Nils ville inte att grannen skulle polisanmälas.


1 kommentar:

  1. Denna sagan hade en mycket intressant och rolig vändningspunkt. Händelserna kan lätt kopplas till Odyssén. Rolig berättelse :) Du kan tänka på att använda ett mer skönlitterärt språk.

    SvaraRadera