tisdag 23 september 2014

Sagan om Ody

Ody vaknade av morgonsolens strålar som sken honom i ansiktet. Han hade sovit som en stock under en lång tid och det var väl på tiden att kliva upp nu. Han hade en hel dag att spendera och det mesta har han redan gjort i sängen. Ody klev hastigt upp från sängen, kanske lite för hastigt. För som med storm så greps han av en plötslig svindel och allting svartnade för honom och Ody sjönk handlöst ner på golvet.

Efter han försiktigt hade rest sig upp så kom Lucky, Odys monstruösa katt. Lucky blängde på Ody med sitt enda fungerande öga och till slut lyckades Lucky harkla upp ett:
”mjau”, han ville ha mat. Ody gick ut till köket med Lucky klampande efter sig, han förberedde kattmaten och sedan serverade han den. Lucky som är en sådan stor katt med en ännu större mage lyckades då tömma matskålen på bara två tuggor. Nej verkligen, tänk dig en (monstruös) katt som vidgar sitt gap som en orm och sedan skopar upp hälften av maten i matskålen, lite otäckt faktiskt. Med andra ord är den här katten långt bort från normal. Därefter slickade han runt munnen, kikade upp mot Ody och sedan nickade han tillbaks mot skålen för att signalera att han ville ha mer. Detta upprepades två gånger till, tills Ody fick nog och pressade metall burken med kattmat över kattens tjocka huvud så att den fastnade. Ody lämnade katten ensam i köket med besväret att komma loss. På väg ut så slog Ody sin tå mot ett bordsben. Ännu en gång så sjönk han ner och kurrade ihop sig på golvet. Ody tyckte verkligen synd om sig själv.

Ody haltade till toaletten för att ännu en gång se om han kan lyckas att göra tvåan. Om du undrar vad jag menar med det så ska jag förklara, om du inte vill veta, så kan du hoppa över de här fyra raderna.

Förklaring: Ody har på senaste tiden haft väldigt ont i magen och anledningen till det är för att han hade en väldigt lös mage. Så för att befria sig från denna misär så måste han skita och det var problemet. Det var svårt, han har försökt tidigare men han fick bara ut en liten klut. Den här gången var Ody sur och har bestämt sig, nu ska han tömma sina tarmar.

Ody satte sig lugnt på toasitsen, erbjöd sig läsa lite från en tidning som han har i badrummet. När Ody hade läst ett stycke så började han. Utan nåd till sin kropp så började han att krysta med all sin kraft. Han krystade och krystade (mer spänning kommer inte i denna novell) och han krystade ännu mer. Tillslut med ett ”splurt” så rann, nej snarare sprutade den bruna stinkande vätskan ur hans ända (förlåt för snuskigheten). Det brändes en del där bak men det gick över fort. Ody hade äntligen ”tämjt” sinn värkande mage och han firade med att lungt läsa lite mer av tidningen. Tiden flög förbi när… host, vår ”hjälte” satt på toan och läste tidningen. Han glömde nästan helt bort att det fanns en hel dag som han kunde spendera på mycket bättre sätt än på toaletten. Så för att göra sig redo så borstade han tänderna, duschade och fixade till sig allmänt inför dagen.

Äntligen kunde Ody spendera dagen på vad han nu ville utan att något kunde hindra honom. Ody hade inga speciella planer så han bestämde att spendera resten av dagen framför sin dator. Ody satte på datorn och tittade ut genom fönstret medan han väntade på att den skulle sätta igång. utanför fönstret såg Ody solen som var snart på väg att gå ner. Den tiden var allt som behövdes för katten Nisse (Odys mer normala katt) att sätta sig på tangentbordet. Ody stirrade först på katten för en stund, sen röt han:

”min dator, bort!” Och med ett svep över bordet så knuffade han bort katten. Han stirrade hatfullt mot katten tills den hade lämnat rummet. Ody återgick till datorn, han skrev sitt långa lösenord rätt på första försöket och hade en trevlig tid resten av dagen. 

1 kommentar:

  1. Bra kopplingar till händelserna i Odysséen. Kanske för mycket med snuskhet i berättelsen, men den var spännande. Tänk på att använda ett mer skönlitterärt språk.

    SvaraRadera