tisdag 23 september 2014

Sagan om Maggan

Maggan var i Stadsparken i den lilla staden Örebro då hon möttes av en mycket underlig dam som påstod sig vara en spådam. Med stressen över Maggans bröst för att skynda sig hem till de sjuka barnen i Almby, spådde damen henne. Maggan var så stressad att hon inte tänkte på vad spådamen sa till henne och var då omedveten om vad som skulle vänta henne enligt spådomen.  

Väl i bilen sitter Maggan och ska köra mot Almby och glömde bort vad damen spådde eftersom hon var upptagen med att skynda sig hem till sin sjuka dotter som låg hemma med pappa Stefan. Efter ett tag märker hon att hon har hamnat på ett ovanligt konstigt ställe som påminde henne om Almby. Maggan blev väldigt förvirrad och orolig över att hon skulle bli tokig av denna stress som hon hade burit på sen veckor tillbaka. Så när hon ska ut ur bilen som stod parkerad vid en port tar hon chansen och frågar en man som satt i trappuppgången med sin hund vart hon hade hamnat. Ju närmare hon kommer mannen desto konstigare såg han ut. Hon lade framförallt märke till hans konstiga ögonlapp som han hade över det vänstra ögat och de jätte långa benen när han reste sig upp. Hon bestämde sig för att vända om och skynda sig till bilen och köra väg. Just då ställer sig mannen upp och går med långsamma steg bakom henne. Med oron som tar över ökar hon farten omedvetet eftersom hon hör hur hans fotsteg närmar sig henne. Maggan sätter sig i bilen och låser dörrarna och försöker starta bilen men får inte igång den. Hur mycket än hon försöker så får hon inte igång den och mannen kommer närmare och närmare och paniken i henne blir värre. Till slut står mannen utanför bilen då hon får precis igång bilen och rusar därifrån med hög fart. Efter ett ögonblick var hon borta från platsen som var någonstans i den gamla sidan av den lilla staden, och mannen med ögonlappen syntes inte till längre vilket blev en lättnad för Maggan. För att hitta vägen hem försökte hon åka mot centrum för att sedan ta vägen mot engelska skolan och sedan komma snabbare till Almby där hennes barn väntade på henne.
                                                                                                                                  
På vägen dit får hon ett okänt samtal och bestämmer sig för att svara utan att ifrågasätta vem det kan vara. Det dröjde inte länge innan hon stängde av samtalet igen på grund av den underliga rösten som konstigt nog försökte varna henne för att möta en kvinna inom kort som hade i tanken att förstöra för Maggan. Personen i telefonen ville varna Maggan om att möta denna kvinna så skulle hon ge henne något halsband men det lät väldigt konstigt så hon stängde av innan personen hann förklara vidare. Efter att Maggan lade på samtalet funderade hon på halsbandet som märkligt nog dök upp i hennes väska när hon skulle stoppa ner mobilen. Med häpnad och stress stoppar hon ner halsbandet i jackfickan och åker förbi våghustorget och vidare mot engelska skolan.

Efter en märklig förmiddag kommer Maggan hem till sitt sjuka barn. Hon bestämmer sig för att skjutsa barnet till vårdcentralen. När hon väl kommer fram får de genast hjälp av en sjuksköterska som tar in Maggan och hennes lilla flicka till ett litet rum som var utröstat på ett speciellt sätt tyckte hon. Maggan fick en konstig känsla av att något inte riktig stämde. Känslan väckte oro inom Maggan när de gick in i rummet för att sjuksköterskan skulle ge hennes dotter en spruta utan att förklara vad för sorts medicin det är. Rummet hade en mycket speciell belysning och konstigt möblerat för att vara en vårdcentral. Precis innan sjuksköterskan skulle ge Felicia sprutan så utbrast Maggan ”STOPP!!”. Kvinnan kollar förvånandesvärt på Maggan innan hon snabbt kom på att hon blev avslöjad och kör in sprutan i dottern Felicias arm. Precis innan hon sprutar in det i kroppen så tar Maggan fram det där märkliga halsbandet. Kvinnan som kalla sig för sjuksköterska, släppte sprutan och backa undan försiktigt med skräck i ögonen. Maggan blev alldeles förvirrad och utan att tänka skyndade hon sig för att ta ut sprutan ur hennes dotters arm medan kvinnan stod bakom utan en enda rörelse. Kvinnan vart svag för detta halsband men varför visste inte Maggan riktigt. Hon märkte att kvinnan blev vek och var beredd att göra vadsomhelst för Maggan så hon bad kvinnan att lämna dem ifred och inte komma tillbaka hit längre vilket hon gick med på.


Felicia mådde bättre och de kunde åka hem. På väg mot utgången ringde Maggans telefon igen. Det var samma person som varnade henne från denna kvinna som dök upp i vårdcentralen. Rösten i mobilen förklarade att halsbandet hade en speciell kraft som kvinnan inte kunde klara av, vilket förklarade skräcken i hennes ögon. Maggan tackade denna okända person och lade på samtalet sedan återvände de hem efter en mycket konstig dag. 

1 kommentar:

  1. Bra berättelse och med bra kopplingar till Odyssén som man lätt förstår! Tänk bara på att inte skriva i talspråk, tillexempel när du skrev: kvinnan som kalla sig.. att du där istället skrev "kallade". Annars en jättebra historia! :)

    SvaraRadera